Followers

Tuesday, December 30, 2008

Takaful firm PruBSN confident of keeping pole position

PRUDENTIAL-BSN Takaful Bhd (PruBSN), a takaful joint venture between Prudential plc and Bank Simpanan Nasional Bhd (BSN), aims to grow its contribution by 40 per cent this year, over the first year's collection of RM150 million.

Chief executive officer Mohamad Salihuddin Ahmad said the company is confident of maintaining its pole position in new business regular contributions.

PruBSN has garnered contributions of RM288 million since its inception on August 8 2006. Despite just two years in the business, PruBSN holds a 36 per cent market share among the eight takaful players in the country.

Mohamad Salihuddin said the potential to grow in the takaful industry is still enormous due to the low take-up rate of 7.7 per cent by Muslims compared with 40 per cent for conventional life products.
To drive growth, the takaful operator is banking on its 9,800-strong agents and 58 financial advisers.

To strengthen its position in the industry, PruBSN will introduce two new products this year, including a pure protection product for bancatakful. Also in the pipeline are two new products for 2009.

BSN chairman Datuk Abdul Azim Mohd Zabidi said PruBSN is also exploring opportunities to expand regionally namely to Indonesia, Brunei, Thailand and China.

Locally PruBSN plans to open more offices, with a capital outlay of between RM1 million and RM2 million each. Offices are slated for Shah Alam and Johor Baru this year, and Penang, the East Coast, Sabah and Sarawak in 2009.

On August 8, PruBSN launched its marketing and administration centre in Wangsa Maju, Kuala Lumpur, to help boost its customer service initiatives. - By Rupinder Singh

Sumber
Business Times

PruBSN labur RM7j buka tujuh cawangan

KUALA LUMPUR 22 Dis. - Prudential BSN Takaful Bhd. (PruBSN) akan membelanjakan kira-kira RM7 juta bagi menubuhkan tujuh cawangan baru dalam 2009.

Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN, Mohamad Salihuddin Ahmad berkata, dua cawangan pertama yang akan ditempatkan di Shah Alam dan Johor Bahru, dijadualkan memulakan operasi dalam suku pertama tahun depan.

"Lima cawangan lagi akan juga ditempatkan di ibu negeri. Penubuhan setiap cawangan baru ini menelan kos kira-kira sejuta ringgit," katanya kepada Bernama baru-baru ini.

Syarikat yang ditubuhkan pada 2006 itu berhasrat memperkukuh kedudukannya di negara ini, kata Mohamad Salihuddin.

Pada masa ini, PruBSN mempunyai tiga pusat operasi di Kuala Lumpur, iaitu hab perkhidmatan berkongsi di Menara Yayasan Tun Razak, pusat pemasaran dan pentadbiran di Wangsa Maju dan ibu pejabatnya di Menara Prudential di Jalan Sultan Ismail.

PruBSN yang merupakan usaha sama milik 51:49 antara Bank Simpanan Nasional Bhd. dan Prudential itu, sehingga ini telah mengumpul caruman baru dan tetap berjumlah RM340 juta. Kira-kira 95 peratus produknya adalah dari segmen keluarga.

Meskipun baru menceburi perniagaan takaful dua tahun lalu, namun syarikat itu telah menguasai 35 agihan pasaran dari segi pertumbuhan perniagaan baru.

Mohamad Salihuddin mengaitkan pertumbuhan ini kepada pelbagai faktor, termasuk kakitangan dan ejennya yang dinamis.

"Kami berkembang dengan amat pesat. Daripada hanya 20 kakitangan, syarikat ini kini mempunyai 200 kakitangan dan kira-kira 9,000 ejen," katanya.

Daripada keseluruhan tenaga agensinya pada masa ini, 70 peratus adalah bukan Islam, dan ini mencerminkan kesedaran yang semakin meningkat serta semakin pentingnya perniagaan takaful.

Pemegang polisi PruBSN berjumlah 190,000, dan daripada jumlah ini 34 peratus terdiri daripada bukan Islam.

Kata Mohamad Salihuddin, syarikat itu ingin mencetuskan kesedaran di kalangan orang ramai bahawa takaful bukanlah semata-mata untuk umat Islam.

"Ia untuk semua. Takaful adalah satu sistem, dan tiada kaitan dengan anutan agama," tegasnya.

Menurutnya pasaran takaful di Malaysia masih belum diterokai kerana kadar penembusannya hanyalah 8.0 peratus berbanding 40 peratus bagi produk insurans konvensional.

Mohamad Salihuddin berkata, syarikat itu juga merancang untuk memperkenal satu produk baru, iaitu PruBSN ASAS, dalam suku pertama tahun depan.

Kata beliau, PruBSN akan terus memberikan tumpuan kepada segmen takaful keluarga berikutan kejayaan produk TAKAFULINK yang menyediakan perlindungan dengan pautan kepada tiga dana, iaitu dana ekuiti, dana terurus dan dana bon.

PruBSN adalah pengusaha takaful pertama yang menawarkan kad perubatan kepada pelanggan.

- Bernama

Sumber
Utusan Malaysia Online

Sunday, December 14, 2008

Pelan perlindungan berbilang untuk penyakit kritikal (PMCC)


“ Pelan yang membolehkan saya bangkit semula selepas penyakit kritikal…berkali-kali! ”

Anda mahukan yang terbaik untuk diri anda dan orang tersayang. Ini bermakna merancang untuk masa depan. Ia juga bermakna merancang untuk menghadapi kejadian yang tidak diduga.

Penyakit kritikal berlaku lebih kerap daripada yang kita sedari tetapi mujurlah, ia tidaklah sentiasa membawa maut. Bahkan, disebabkan kemajuan dalam sains perubatan, kadar hidup bagi penyakit kritikal bertambah tinggi lebih-lebih lagi jika penyakit kritikal seperti penyakit jantung atau kanser dirawat pada peringkat awal. Namun rawatan bagi sesetengah penyakit boleh melibatkan tempoh pemulihan yang lama, di samping menanggung kerugian ekonomi dan beban kewangan ekoran peningkatan perbelanjaan perubatan yang selalunya boleh menghimpit anda seteruk penyakit itu sendiri. Jadi, adakah insurans yang anda ada sekarang memberi anda dan orang tersayang perlindungan yang secukupnya bagi penyakit kritikal, terutamanya jika ia berulang lagi.

Menyedari keperluan perlindungan yang dipertingkat dan ketenangan fikiran, kami kini memperkenalkan PRUmultiple crisis cover, pelan yang unik yang menyediakan anda tuntutan penyakit kritikal dan kanser berbilang, berserta perlindungan bagi kematian dan hilang upaya.

Biarlah kami sentiasa di sisi anda untuk membantu anda!



Risalah ini adalah bagi tujuan penerangan sahaja. Untuk maklumat lanjut mengenai terma dan syarat, sila rujuk kepada dokumen polisi anda.

Untuk bantuan peribadi, hubungi :-

Tuesday, December 2, 2008

Finally, the solution to major medical expenses

At last, we have found a better solution for our major hospital bills!

PRUmajor med 5 (PMM5) is a unique medical plan designed to relieve you of major hospital bills. With more comprehensive medical coverage, it provides you with:

- high life-time limit (10 x annual limit!)
- 24-hour Worldwide cover
- Free choice of hospitals and doctors
- Guaranteed renewal
- No restrictive surgical schedule

PMM5 is a major medical plan that is designed to reimburse major medical expenses incurred in the event of hospitalisation, occuring anytime before age 70. PMM5 can attach to a life insurance policy that you have taken up from Prudential. It is also available to your children.

Annual Limit and Lifetime limit.

PMM5 100
Annual Limit 50,000
Lifetime Limit 500,000

PMM5 150
Annual Limit 62,500
Lifetime Limit 625,000

PMM5 200
Annual Limit 75,000
Lifetime Limit 750,000

PMM5 300
Annual Limit 100,000
Lifetime Limit 1,000,000

PMM5 400
Annual Limit 150,000
Lifetime Limit 1,500,000

This is for illustrative purposes only. For futher terms and conditions please refer to the policy document.

Sign Up Now!!

For Personal assistance call :

Tuesday, November 25, 2008

"The final sprint & What is next?"

Salam,

8.00pm, November 26, 2008.
Our agency weekly business review have special guess. Our agency leader, Eimir has invited Robert Foo for sharing session. Rebert have been a sales person for 40 years and 27 years experience in selling Life Insurance with Prudential Assurance Malaysia Berhad. He also is a Life Member of the Million Dollar Round Table (MDRT). He also is a blogger and i always reading his blog Wisdom of Life and this evening i have a chance to see him face to face.

The 2 hours sharing session are really great. The title was, "The final sprint & What is next?" This sharing session help us to boost our sales, the final sprint before the year closes. He has share his experience in sales over 40 years with us, and he said mistakes is the best teacher for us because without mistakes we will never learn.Besides that he give us the formula in selling life insurance successfully and permanently, the formula is simple,...be the ideal man. It's just like searching a man or woman to fall in love with. What is the qualities or criteria that you want to find an ideal man @ woman, you can fall for. If you can be an ideal man @ woman to your couples or spouse, then you will be able to be an ideal agents to your prospect.

The 2 hours session are really inspire and motivate me, Roberts thanks for give us opportunity to share your life and sales experience. To Eimir (our agency leader) thank you for inviting Robert to our Weekly business review.

Wednesday, October 15, 2008

Saving: Prucash Premier



Simpanan maksimum, ganjaran maksimum

Bukankah elok menambahkan simpanan anda menjadi sejumlah wang yang banyak? Wang yang boleh anda gunakan untuk melabur untuk mencapai impian dan aspirasi anda, menyumbang dengan lumayan kepada dana persaraan anda ataupun membantu memberi anak-anak anda permulaan kewangan yang teguh dalam hidup mereka? Bagaimana kalau anda juga dapat menikmati pembayaran tunai tetap sebagai ganjaran kerana rajin menyimpan?

Memperkenalkan PRUcash premier – pelan yang memberi bayaran tunai sekali gus apabila matang dan pembayaran terjamin di antara tempoh tersebut. Dengan PRUcash premier, anda hanya perlu membayar premium untuk tempoh masa yang terhad bagi menikmati manfaat-manfaatnya. Inilah pelan yang dapat membantu memanfaatkan sepenuhnya simpanan anda, di samping memberi ganjaran kepada anda.

Manfaat

Pembayaran tunai tahunan yang TERJAMIN
PRUcash premier memberikan pembayaran tahunan terjamin sebanyak 4% daripada Jumlah Diinsuranskan bermula dari tahun polisi ke-11 dan seterusnya kepada anda. Bayaran ini yang dikenali sebagai Manfaat Hidup, yang boleh dikeluarkan ataupun dibiarkan terkumpul dengan pelan ini.

Bonus yang tidak dijamin
Anda akan juga menerima pembayaran bonus tahunan1 tambahan yang tidak dijamin di samping pembayaran tahunan terjamin anda!

Bayaran Tunai Sekali Gus Apabila Matang

Anda akan menerima 100% daripada jumlah diinsuranskan SERTA jumlah bonus (dan Manfaat Hidup terkumpul, jika ada) apabila pelan PRUcash premier anda matang.

Tempoh pembayaran premium yang lebih pendek

Anda cuma perlu membayar premium selama 10 tahun sahaja untuk menikmati manfaatmanfaat PRUcash premier.

Perlindungan Kematian & Hilang Upaya Total dan Kekal (TPD)
Sekiranya anda mengalami TPD sebelum berumur 60 tahun atau meningal dunia pada bila-bila masa dalam tempoh polisi, anda atau orang tersayang akan menerima 100% daripada jumlah diinsuranskan SERTA bonus (dan Manfaat Hidup terkumpul, jika ada).

Manfaat perlindungan tambahan

Anda mempunyai pilihan untuk melampirkan manfaat tambahan bagi mempertingkatkan perlindungan asas anda.

Mengenai PRUcash premier

1. Bagaimana produk ini berfungsi?
PRUcash premier dibahagi kepada 2 peringkat utama – Tempoh Pembayaran Premium dan Tempoh Pembayaran Manfaat.

Tempoh Pembayaran Premium
Sebelum anda bermula, pilih manfaat yang anda inginkan dan nilai jumlah diinsuranskan. Premium anda akan dikira berdasarkan pilihan perlindungan anda. Oleh sebab tempoh pembayaran premium bagi PRUcash premier ditetapkan selama 10 tahun, maka anda cuma perlu memilih tempoh polisi anda sama ada 15, 20 atau 30 tahun.

Tempoh Pembayaran Manfaat
Tempoh pembayaran manfaat anda bermula dari tahun polisi ke-11 dan seterusnya, iaitu selepas tempoh pembayaran premium anda berakhir. Apabila polisi anda matang pada akhir tempoh pembayaran manfaat, anda akan menerima bayaran sekali gus yang dikenali sebagai Manfaat Kematangan.

2. Apakah bonus tidak dijamin yang diberikan?

Selain daripada menerima bayaran tunai tahunan yang terjamin, Prudential juga membenarkan anda berkongsi keuntungan Dana Hayat Sertaan dengan membayar Bonus Berbalik Mudah dan Bonus Terminal. Bonus ini diisytiharkan setiap tahun dan dibayar apabila berlaku kematian, TPD, kematangan polisi atau serahan polisi.


3. Apa yang akan dibayar?


4. Apakah manfaat tambahan yang ditawarkan?

Untuk melindungi anda daripada sebarang kemungkinan, kami menawarkan anda manfaat tambahan dengan pelan PRUcash premier anda. Anda boleh mempertingkatkan pelan anda dengan manfaat tambahan yang merangkumi insurans kemalangan, pengecualian premium hingga kepada insurans bertempoh.


5. Siapakah yang harus mendapatkan pelan ini?
Pelan ini amat sesuai untuk individu yang berumur di antara 1 – 60 tahun yang:
• Mahu membayar premium bagi tempoh yang terhad sahaja.
• Mahu menikmati pembayaran tahunan terjamin, di samping pelan yang memberikan perlindungan.

6. Berapakah jumlah premiumnya?

Premium tahunan minimum yang perlu dibayar bagi pelan asas ialah RM4,800. Walau bagaimanapun, kadar premium sebenar yang perlu dibayar boleh berubah bergantung kepada usia penyertaan, jantina dan status merokok. Premium boleh dibayar secara tahunan, setiap setengah tahun, setiap suku tahun atau setiap bulan melalui Autodebit, Kad Kredit, Tunai atau Cek.

7. Apakah jenis pinjaman yang ada?
Terdapat pinjaman Polisi, pinjaman Premium Automatik dan pinjaman Yuran Pembedahan dan Kejururawatan (Tertakluk kepada terma dan syarat).

PRUcash premier dalam 3 Langkah Mudah

Langkah 1
Anda tentukan Jumlah Diinsuranskan dan tempoh polisi anda. Kami akan mengandaikan bahawa anda memilih Jumlah Diinsuranskan sebanyak RM100,000 dan tempoh polisi selama 30 tahun.

Langkah 2
Perancang kewangan Prudential anda yang mesra akan mengira jumlah premium yang perlu anda bayar setiap tahun berdasarkan umur, status merokok, tempoh polisi dan jumlah diinsuranskan anda. Dalam contoh ini, bagi lelaki bukan perokok yang berumur 35 tahun pada hari jadi berikutnya, premium tahunan ialah RM17,737. Anda perlu membayar premium untuk 10 tahun polisi, dan selepas itu pelaburan anda akan mula terkumpul.

Langkah 3
Jika diandaikan bahawa anda memilih Opsyen 3, mulai akhir tahun polisi ke-10 dan seterusnya, anda akan menerima
1) Pembayaran tunai terjamin sebanyak RM4,000 setahun, dan
2) Bonus Berbalik Mudah tidak dijamin sebanyak RM3,000 setahun.
Apabila polisi anda matang pada akhir tahun ke-30, anda mungkin akan menerima manfaat kematangan terunjur berjumlah RM380,325. Semua sekali, anda mungkin akan menerima sebanyak RM520,325# pada akhir tempoh polisi anda!


Terma dan Syarat:

1. Anda dinasihatkan supaya memastikan bahawa pelan ini paling menepati keperluan anda dan premium yang perlu dibayar adalah mengikut kemampuan anda.
2. Sekiranya anda tidak membayar premium seperti yang dijadualkan, maka jumlah nilai tunai yang ada akan digunakan untuk membayar premium melalui pinjaman Premium Automatik. Jika nilai tunai tersebut tidak mencukupi untuk membayar premium tertunggak atau pinjaman lain dengan syarikat, maka polisi anda akan luput.
3. Jika anda membatalkan polisi anda pada tahun-tahun awal, anda mungkin tidak dapat memperolehi nilai penuh daripada jumlah yang telah anda bayar.
4. Jika polisi ini dikembalikan dalam tempoh percubaan selama 15 hari, premium penuh ditolak perbelanjaan perubatan akan dikembalikan.
5. Risalah ini adalah bagi tujuan penerangan sahaja. Untuk maklumat lanjut mengenai terma dan syarat, sila rujuk kepada dokumen polisi anda.

Berminat? Atau perlukan rundingan? Hubungi...

Thursday, September 25, 2008

http://youthsays.com - Say Something Everyday & Get Rewarded

Semalam (25/09/2008) aku baru sahaja sign up di http://youthsays.com.Aku dapati web ini menarik. Dengan menjawab survey kita boleh earn income. Memang aku belum buat cash out lagi, tapi memandangkan pendaftarannya percuma, aku rasa tak ada salahnya aku try.

Selain dari menjawab survey, aku juga boleh earn income melalui Broadcast Badge Bonus. Broadcast Badge Bonus ini aku masukkan kedalam blog ini, dan aku akan mendapat bonus sebanyak RM0.20/hari. Walaupun nilainya nampak sedikit, Tapi lama-lama nanti banyaklaa...

Kat bawah ni aku tunjuk penyata My Money aku



Yang aku bulatkan merah tu, Income yg aku earn dari hasil letakkan badges http://youthsays.com kat blog aku....

so to all my friends, kalau ada yg berminat tu bolehla join sama ya..

Wednesday, September 17, 2008

New Features on Cendawangila


I have added new features on my blog. It's call follewers that Displays a list of users who follow my blog. So to all my bloggers friends and blog visitors please be my blog followers. Thanks for everything...

Sunday, September 7, 2008

Tagged dalam Bulan Ramadhan...



Assalamualaikum w.b.t,
Dok tengah cari idea nak update blog, tetiba kena tagged oleh nadira...
so at least ada laa post nak dibuat....

Jadi cam mana nak buat tag nie??senang je...juz copy n paste the image n post it to ur blog...pastu carik rakan2 bloggers yg anda nk tag ..n last but not least...leave them a msg that they have been tagged...thats all...its easy rite...;))...selamat mencuba!

dan seperti biasa list dibawah ni adalah bloggers yg menjadi mangsa..hehehe

1. EJ
2. Intan
3. k.e.r.i
4. angriani
5. ebriza
6. farah
7. rose harissa

hehehe...Terima Kasih

Thursday, August 28, 2008

Somebody is leaving.......



Salam untuk semua bloggers,
Ramadhan menjelma lagi,
Alhamdulillah, kita semua dikurniakan rezeki dan Umur yang panjang oleh Allah s.w.t untuk menemui Ramadhan bagi tahun ini. Dari hati yang tulus ikhlas, aku ucapkan Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak dan ingin memohon maaf atas segala kesalahan atau kesilapan sepanjang melibatkan diri dalam dunia bloggers ini..

Ramadhan, bulan yang penuh rahmat dan kemuliaan,
bulan yang dipenuhi dengan ibadah dan peluang merapatkan diri kepada-Nya,
bulan yang melatih kita jauh dari kejahatan dan maksiat,
Semoga Allah memberi kita kekuatan dan keupayaan untuk beribadat kepadaNya dengan Kasih sayang dan keikhlasan dalam bulan yang mulia ini,
dan semoga Allah memakbulkan segala doa, menerima puasa dan segala amal kita...

Salam.....

Sunday, August 3, 2008

Pelan yang Unik Untuk Keperluan Wanita yang Unik



Sebagai wanita moden, dalam mengharungi berlainan fasa kehidupan, anda tentu mempunyai pelbagai impian dan cita-cita. Membina kerjaya, berkahwin, mempunyai keluarga, menghantar anak ke Universiti dan merancang persaraan.

Anda juga mempunyai pelbagai keperluan. Keperluan yang unik bagi wanita.

Anda peka kepada penyakit-penyakit wanita yang dihidapi oleh ramai wanita di sekeliling anda. Sewaktu hamil dan bersalin, tentunya perhatian anda tertumpu kepada anak anda. Dalam perhubungan, dan dalam kerjaya, anda juga berhadapan dengan situasi yang berbeza sebagai seorang wanita.

Sehubungan itu, kami mendengar dan memahami keperluan anda. Itulah sebabnya kami tampil dengan suatu polisi yang direka khas untuk wanita, tidak seperti kebanyakan pelan insurans lain yang memberi perlindungan yang sama terhadap lelaki dan wanita. Dengan pelan ini anda berupaya menjaga diri anda dengan digniti, tanpa perlu membebankan orang lain.

Perlindungan Pelbagai Cara


• Premium dan manfaat terjamin
• Membayar manfaat untuk peringkat kehidupan seperti perkahwinan,
kelahiran anak dan banyak lagi
• Melindungi penyakit-penyakit wanita yang tidak dilindungi oleh pelan
penyakit kritikal
• Membayar manfaat penyakit kanser wanita, walaupun anda menerima bayaran
daripada pelan penyakit kritikal.
• Melindungi komplikasi kehamilan dan kelahiran bayi yang mempunyai penyakit
konginital, sesuatu yang tidak dilindungi oleh kebanyakan pelan perubatan
yang lain.
• Membayar balik kos pembedahan plastik kerana kerosakan muka disebabkan oleh
kemalangan, dan pemindahan kulit kerana kebakaran dan kanser
• Menyediakan bayaran tunai sekaligus sekiranya berlaku kehilangan upaya
menyeluruh dan kekal untuk meringankan beban kewangan anda
• Membayar manfaat sekaligus kepada tanggungan anda apabila kematian.
• Paling istimewa ialah pada tarikh tamat tempoh polisi, kami akan memulangkan
semua premium yang sudah dibayar ditolak tuntutan yang dibuat. Anda akan
mendapat semula wang anda jika anda tidak pernah membuat sebarang tuntutan.

Kelebihannya

Anda boleh memilih 4 pelan yang telah disediakan mengikut keperluan anda

Pelan 1 RM 25,000
Pelan 2 RM 50,000
Pelan 3 RM 75,000
Pelan 4 RM 100,000



Had Umur Penyertaan

Anda boleh menyertai pelan ini jika anda berumur di antara 16 hingga 50 tahun.

Untuk keterangan lebih lanjut, sila hubungi 019-2666654/012-6466654 atau email fadlihalim@prupartner.com.my

*Ini adalah hanya untuk rujukan sahaja, Untuk keterangan lanjut mengenai terma dan syarat, sila rujuk kepada dokumen polisi.

Wednesday, July 30, 2008

Salam dan Selamat Sejahtera

Buat Semua sahabat-sahabat blog, forum, YM dan semua clients..
apa kabar semua?

hmm..dah lama nampaknya blog aku tak ada entry baru...
entry terakhir ialah pada Jun 16, 2008...
huh..dah lebih sebulan lamanya...

apa-apa pun thanks pada semua yang menyokong kehadiran blog cendawan selama ini..

Insya Allah aku akan update entry sekerap yg mungkin dengan maklumat-maklumat dan perkara-perkara baru...

Salam dan Jumpa lagi....

Monday, June 16, 2008

Tagged..40'Q finally done...

1. Where do you live?
-Kelana Jaya

2. What are your weaknesses?
-water, coz cant swim

3. What brand is your cell phone?
-Motorola E680i

4. What are you most proud of?
-myself

5. What kind of car do you drive?
-Wira

6. What's the last book/novel/magazine you read?
-Pa & Ma

7. What magazines do you subscribe to?
-no one

8. If you were an animal, which one would you want to be?
-Garfields…hehehe

9. What salary are you seeking?
-salary seeking me….cant aaa??

10. Do you have plans to have children in the near future?
-already have 2

11. What would you do if you won the lottery?
-never…

12. What three character traits would your friends use to describe you?
-u should ask my friends lorr..

13. What will you miss about your present/last job?
-friends

14. List five words that describe your character.
-how should I know maa…

14. What is your greatest fear?
-Allah

15. What's the most difficult decision you've made in the last two years?
-difficult? never

16. What do you like to do for fun?
-haha…ada laa…

17. What do you do in your spare time?
-blog

18. What is your favorite memory from childhood?
-so many laaa…kalau tulis..sampai bila-2 tak abis

19. Give me an example of a time you did something wrong. How did you handle it?
-betulkan balik laa

20. Tell me one thing about yourself you wouldn't want me to know.
-laa..dah tak nak org tau..so kenapa nak bgtau..

21. What is your biggest regret, and why?
-regret? No regret…hahaha

22. If you could choose one superhero power, what would it be and why?
-Faizal Tahir…..huhu…Superman Malaysia

23. What's the best movie you've seen in the last year?
-lupe laaa..

24. Who are your heroes?
-Hiro Nakamura….hahaha…(Siri Heroes)

25. What's always in your fridge?
-I don’t know..should ask my wife..

26. Three must-haves on desert island.
-water, water and waterrrrrr..

27. Can you cook?
-sure….

28. If u got a chance, which part of ur body would you change?
-never…it’s a gift from Allah, why I should change

29. What is your last kiss?
-last night

30. Do long distance relationship work?
-depends

31. Longest relationship?
-since I know my wife, until now…8 years

32. Are you single or married?
-married

33. Which one would you prefer, either beach or island?
-both

34. Last person you talked to on the phone?
-my wife

35. Complete this sentence: "I can't live witout...."
-you…haha…lirik lagu

36. What is your favourite sound?
-haha…sound-2 yg best….

37. What does a boy/girl have to do to impress you?
-just be urself…

38. Cinderella, Snow White or Belle (Beauty and The Beast)? Which one do you prefer to be? Why?
-Ezora…kah..kah..kah…heroin Melayu laaa…

39. If you could be anywhere in the world right now, where would you be?
-in my bed…ngantuk giler nih…..

40. How much do you have in ur wallet/purse right now?
-RM 1300.00

Tuesday, June 3, 2008

Tagged Again

Aku Kena Tagged lagi...kali ni dari bloggers EJ

7 RANDOM FACTS ABOUT ME:
* anak ke-2
* Birthdate : 15 April
* Married
* 2 Kids
* suka cendawan
* Colour : Blue
* i'm bloggers

.
7 THINGS THAT SCARE ME:

* Allah
* water (coz i cant swim)
* .......
* .......
* .......
* .......
* hmmm..what is my fear factor huh...???


7 RANDOM MUSIC AT THE MOMENT:


* AYUSHITA DAN RAFFI AHMAD - JANGAN BILANG TIDAK
* Matta Band - Ketahuan
* Mila AF5 - Aku Lebih Tahu
* Thalia - Amar Sin Ser Amada
* Aizat AF5 - Hanya Kau Yang Mampu
* Nirvana - Rape Me live
* Teenagers-My Chemical Romance-The Black Parade

7 THINGS I SAY THE MOST
* Salam
* Ibu
* Eisya
* Sara
* Bro
* Alhamdulillah
* Insya Allah
* i'm No 1

7 THINGS I TREASURE THE MOST.
* Parents
* My Queen
* Both of My Princess
* Friends
* ......
* ......
* ......and More......

7 FIRST TIME THINGS I EVER DID:
* Konvo at age of 27
* .........
* .........
* .........
* .........
* .........
* i've done many things, cannot list all maa..

ok, now time for me to tagged other bloggers...

7 blogger to tagged :
This tagged goes to......

1. natrah
2. Intan
3. Kelat
4. pu3
5. gamemaster
6. angriani
7. pu3imaneisya

ok...sekian...

Tuesday, May 6, 2008

Renungan Bersama....

Kita bukan isteri perdana menteri....
Kalau kita isteri perdana menteri, kita tak perlu takut sbb semua free,
sebab kita boleh buat rawatan kimoterapi kanser di L.A US,
Ratus - ratus ribu, high class facilities,
Kerajaan tanggung in and out,
buat rawatan sambil bercuti, sapa nak bagi,
Al Fatihah untuk Allahyarhamah Datin Sri Hendon,

Kita bukan Azean Irdawati,
Aktress yg terkenal pun tak lepas dari kanser,
Ye la kanser tak pilih bulu,
Pun tak cukup duit rawat kanser,
Tapi takpa, masuk paper Berita Harian, Metro, Utusan dan macam2 mintak derma,
masuk TV3 mintak ringankan beban,
mcm2 persatuan bagi derma,
Zakat Selangor bagi RM 30 000, orang lain bole dapat ker mcm ni ?
RM 90 000 bukan senang nak cari,
Berlakon satu filem di bayar RM 60 000,
setahun 3 filem dah RM 180 000, banyak gaji Pn Azean ni,
Tak masuk drama dan iklan,
Mcm ni punya kaya pun kena mintak derma lagi.....
Gaji you + husband ada RM 180 000 setahun ? RM 100 000 ?
RM 30000 ? alahai sedihnyer....

Kanser tak pilih bulu,
hari ni sihat bulan depan tengok2 kanser dah stage 3,
14 hari ketumbuhan 5cm dah jadi 10 cm,
1dari 19 wanita menghidap kanser setiap tahun ????
bila giliran kiter agaknyer ??
Hospital kerajaan yang macam pasar basah tu boleh setel cepat ker?
Bukan nak hentam Hospital Kerajaan,
Facilities dan kepakaran Hospital Kerajaan dan Swasta setanding....
Tapi Doktor Kerajaan sendiri cakap,sedangkan doktor kerajaan pun byk yg amik insuran..
Kes elektif mcm kanser atau jantung, atau kritikal, eloklah jangan ditangguh rawatan,
mcm mana nak cepat sbb kita bukan isteri perdana menteri....
nak rawatan cepat kena pergi hospital swasta,
hospital swasta paham2 lah, bisnes tetap bisnes,
RM 20 000, buat kimo sajer, satu cycle jer,
tak masuk rawatan yang lain,
Bila dah kena, ada yang bergadai rumah, ada yang bergadai tanah,
Kos rawatan + kos sara hidup ( dah sakit tak bleh p kerja dah...)
Boleh cecah RM 100 ribu..ada yang lebih..
Kalau duit rawatan + duit sara hidup + kos rawatan susulan RM 150 000, mcm mana ?
Simpan RM 200 sebulan di ASB pun 10 tahun belum cukup RM 100 000..
Kalu simpan RM 200 di Takaful, esok dah ada dana kecemasan RM 150 000,
Kalau tak dak jadi aper2 dapat balik Modal + Investment...
Ni pun tak boleh paham ker ?

Setengah orang kedekut..
kalau tak kedekut mungkin tak paham,
beli kereta bayar RM 500 boleh, RM 1500 pun takper, asal bergaye,
beli emas Ribu - ribu sanggup,
tap nak bayar 5% dari gaji bulan utk kecemasan rasa mahal,
sedangkan benda ni wajib + penting,
dana kecemasan la katakan,
kalau ada RM 150 000 dalam bank hari ni takper,
tapi kalu ada kecemasan RM 150 000 kena guna, habis lah duit you,
kene kumpul balik, kan ker baik kalau orang lain bagi RM 150 000 utk kecemasan,

Mahal ?
RM 200 mahal? RM 150 mahal gak ? RM 90 mahal lagi ????
Orang Cina bila dapat 1st gaji diorang tak plan nak beli kereta Honda,
Orang Melayu bila dapat 1st gaji terus plan nak beli kurang2 Waja,
Orang Cina bila dapat 1st gaji, diorang pikir Investment, pikir Insurance,
Orang Melayu bila dapat 1st gaji diorang pikir nak pakai kereta aper, sport rim 17 inci wajib,
Perancang kewangan kater utk kereta tak lebih 12% dari gaji bulan,
Gaji RM 2500/sebulan patut beli kereta yg bayar bulan RM 300/sebulan, Wira second ok la../kenari second ker..utk permulaan.....
Tapi ramai tak ikut..gaji RM 2500, beli kereta Honda City RM 600/sebulan.....24% dah tuh..
Perancang kewangan kater, 60% gaji utk hutang + perbelanjaan, 40 % utk investment, dana persaraan, insurance,
Orang melayu 99% gaji utk hutang + belanja sara hidup...1 % utk simpanan...
Beraper kerat jer orang melayu ada RM 50 000 cash dalam bank lepas 5 tahun kerjer,
Bila orang suruh beli takaful / insurance.....mahal...tak cukup bulan2 nak bayar......
pakat2 la betulkan kedudukan kewangan korang semua....

Orang Kerajaan berlagak,
Penyakit dan rawatan semua di tanggung,
Betul tu,
Habis hari2 orang kerajaan masuk paper mintak derma mcm maner,
Kita bukan isteri Perdana Menteri,
Bukan juga adik Menteri,
Menteri dan PM sendiri pun cari hospital swasta utk rawatan, US lagi tuh,
Pegawai jabatan jer ? clerk jer ? Pegawai sains jer ?
Ketua Jabatan ? Pensyarah ? Ok la skit dengar bunyik nyer,
OK sebulan lagi datang balik buat Test tu Test ni,
OK tunggu result 2 minggu,
OK kena tunggu giliran buat pembedahan, mungkin 3 bulan lagi,
Senarai list 10 muka surat, tahun depan pun ada nak dapat giliran,
mintak maaf cakap, inilah realiti......

Orang kerja Swasta lagi lah tak sedar diri,
Konon - konon Multi Nasional Company...
Majikan Cover la katakan...
Berapa ribu beb ? Sampai bila beb ? Berapa limit beb ?
8 bulan kena kanser tak p kerja Majikan nak cover lagi ker beb ????
pencen umur 55 thn habis takdak coverage dah...
86% warge tua melayu sekarang tiada coverage insurance..
golongan ni berada di tahun akhir 1970an dan 1980an...tengah kuat kerja mcm kita,
tapi masa tu insurans tak famous di kalangan orang melayu, haram...
sekarang ada satu pilihan jer lah...hospital kerajaan...
kalau nak ke hospital swasta...kena cari dana sendiri...
EPF ? untuk persaraan pun tak cukup ini kan pula nak tanggung medical...
Sekarang banyak company besar2 beroperasi di Malaysia,
Tapi sampai bila ?
Itu pun kalau majikan masih sudi beroperasi di Malaysia,
Bisnes is bisnes, bukan badan kebajikan atau walfare...
kalau kos operasi dah mahal...pegi tempat lain la jwbnyer..
nak beli takaful masa umur 55? Besar belanjer nyer beb..itu pun kalau layak...
Majikan paling besar dalam Malaysia adalah Kerajaan Malaysia,
Insyallah dah berpuluh tahun beroperasi..tak bungkus...
walaupun kalah byk di PRU12 baru2 ni,..takper...Majoriti mudah dalam tangan...
Alahhhh...kalu PAS ker PKR ker perintah Malaysia pun, kerajaan tetap jalan mcm biasa...
Kerja Kilang besar mana pun, risiko nak bungkus tetap ada,
US dah meleset, Kilang US kat Msia ni byk dalam bahaya...
Kat Malaysia pun operator kilang Melayu dah skit,,,berlambak Bangla, Vietnam , Nepal...murah...
Sikit hari lagi, depa pakat - pakat pindah Operasi p Bangla...
Hampa ternganga....
Tu pun masih tak sedar diri lagi......

IKM-HUKM Hospital yg terbaik dari segi facilities bagi rawatan kanser,
Hospital Kerajaan nih,
Hospital Swasta n Kerajaan kadang2 akan refer sini,
Sini ada golongan yg tak perlu bayar, atau bayar seminimum yg mungkin,
ada yang kena bayar 100%..bagi yag ada coverage insurance, atau TOKEY KILANG,
boleh buat loan nak buat rawatan disini...buat loan ?
Cukup la loan rumah loan kereta dah beban dah.....
Kebarangkalian nak jatuh dalam GROUP tak payah bayar sangat lah rendah....
Second group kena bayar skit....skit berapa skit...RM 20 ribu ? RM 30 ribu ? tengok kes ler...
So, are we hoping for the luck to fall in the Not Need Pay Group ??
Husband kerja, wife kerja...boleh bayar bulan - bulan aper ....

Ibarat guna Kad kredit ler,
Kad kredit Visa Jammed, Gunerlah pulak Kad Mastercard,
(Mana2 yg pakai kad kredit, stop dan tukar pada Kad Debit plak...)
Bila jalan jauh, spare tyre kena ada,
Jahanam satu tayar, ada lagi satu tyre spare..
Sama juga kes you,
Mana boleh dapat rawatan kerajaan, pergi la takda masalah,
Tapi bila lambat dan waiting list panjang, pegi la hospital swasta nak cepat...( dengan coverage insuranse la yer...)

Kanser bila dah kena, keluarga merana,
isteri kena kanser suami merana,
suami kena kanser isteri merana,
kehilangan keluarga tersayang taktau nak cakap ler sedihnyer,
Kesian anak2...
Gaji Laki bini RM 2500 + RM 2500..wau RM 5000,
satu tumbang...tinggal RM 2500 jer..
dah la tak cukup...nak tanggung kos rawatan kanser lagik..
kalau takdak insurans.....masuk paper ler mintak derma..
tanggung sakit memang perit,
takda duit nak buat rawatan lagi tambah pedih,
Ajal dan maut di tangan tuhan akhirnyer,
Kalau dah sampai ajal, pergi jua...
Sekurang2nya kita mencuba dapatkan rawatan terbaik,
Jangan nanti terkilan salah kan diri sendiri,
sbb lambat dapat rawatan...why lambat ? tak der duit.....

Suami-suami yang menyayangi isteri...
Isteri - isteri yang menyayangi suami..
Lepas baca nukilan nih, bincang - bincanglah sesama sendiri,
Suami belikan takaful untuk isteri...
Takkan isteri nak beli untuk suami..
apa2 pun bolehlah...

eddie
Phone No : 0192666654
YM : fdhm2u@yahoo.com



Sumber:
Carigold

Monday, April 28, 2008

Pricelist Update {29 April 2008}

CSL

SL50 RM450.00
DS50 RM650.00
SP10 RM299.00
M50i RM799.00

Nokia

1200 RM120.00
1208 RM130.00
1600 RM185.00
1650 RM189.00
2310 RM200.00
2600C RM299.00
2626 RM199.00
2630 RM330.00
3110 RM399.00
3500 RM450.00
5200 RM399.00
5610 RM920.00
6030 RM255.00
6070 RM305.00
6110i RM1320.00
6120 RM760.00
6300 RM600.00
6500C RM970.00
6500S RM1070.00
7610 RM580.00
7900 RM1300.00
E90 RM2750.00
N70ME RM750.00
N73ME RM990.00
N76 RM1200.00
N81 RM1299.00
N95 RM1620.00
N95 8GB RM2200.00

Sony Ericsson

K550 RM570.00
K630 RM660.00
K800 RM680.00
K810 RM800.00
S500 RM660.00
W200 RM350.00
W880 RM740.00
W910 RM1060.00

Semua Handphone diedarkan oleh CSL

Warranty
Nokia 15 bulan
Sony Ericsson & CSL Setahun

Semua harga yg dinyatakan berubah mengikut harga semasa. Mungkin turun atau mungkin naik. Berminat Hubungi..

(Contact No : 0196493987)
(email : fdhm2u@gmail.com)
(YM : fdhm2u@yahoo.com)
(Cara urusniaga: COD area Petaling Jaya or Shah Alam)

Sunday, April 27, 2008

Aku kena tagged lagi

1 lagi tagged, kali ni daripada oooiitttt kelat....

Peraturannya@Rules

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

1 i'm male

2 loves bussiness

3 Financial Planner

4 also a handphone seller

5 blog lover

6 hmmm..nothing more to say

7 and nothing more to show ..hahaha

I would like to pass this tag to :

1. aNgRiAni
2. mak su
3. suki
4. pu3
5. kak e
6. natrah
7. gamemaster

hahaha..sekian Terima Kasih

Friday, April 4, 2008

HandPhone Pricelist Update 4 April 2008

Pricelist Update 4 April 2008

Sony Ericsson

K550 RM630 (black)
K800 RM720 (black)
K810 RM820
W200 RM360 (black)
W580 RM780 (black/grey)
W660 RM669 (black)
W880 RM750 (black)
W910 RM1149

NOKIA

1200 RM120
1280 RM145
1600 RM185
1650 RM199
2310 RM198
2600C RM325
2626 RM215
2630 RM339
2760 RM299
3110 RM410
3500 RM475
5200 RM419 (red)
5300 RM505 (red)
5310 RM735 (blue)
5610 RM945 (blue)
6030 RM255
6070 RM315
6110 RM1325
6120 RM785 (black)
6280 RM729 (black)
6300 RM619
6500C RM979
6500S RM1105 (black)
E61i RM1335
E65 RM1035
E90 RM2730
N70ME RM786
N73ME RM1015
N81 RM1385
N81 8GB RM1525
N82 RM1755
N95 RM1699 (black)
N95 8GB RM2150

Semua Handphone diedarkan oleh CSL

Warranty
Nokia 15 bulan
Sony Ericsson Setahun


Semua harga yg dinyatakan berubah mengikut harga semasa. Mungkin turun atau mungkin naik. Berminat Hubungi..

(Contact No : 0196493987)
(email : fdhm2u@gmail.com)
(YM : fdhm2u@yahoo.com)
(Cara urusniaga: COD area Petaling Jaya or Shah Alam)

Thursday, March 6, 2008

MyMode memperkenalkan Pakej Pendaftaran Ahli Baru

Memperkenalkan Pakej Pendaftaran Ahli yang baru! Lebih hebat dan lebih kepuasan. Dengan membayar sebanyak RM100, anda akan turut mendapat barangan bernilai sehingga RM212.80 iaitu:


a)Keahlian MyMode bernilai RM65 (Baki 11 MyPoints)
b)1 botol NuXlim bernilai RM98
c)8 sachet Coffee Plus bernilai RM10
d)1 set penjagaan muka lelaki Neucare Men bernilai RM36.70 atau 2 set Whitening Face Mask bernilai RM39.80


Maklumat Lanjut? Sila Klik Link Di Bawah
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Sekian...

AFS2U.COM
Agen Streamyx diperlukan, komisen sehingga 200%
Klik Banner diatas...

Sunday, March 2, 2008

Handphone Pricelist Update {2 Mac 2008}


CSL


M50 TV Phone RM750.00 (Free 1gb memory)
M50i TV Phone RM850.00 (Dual SIM, Dual Standby)
DS50 RM6690.00 (Free 1gb memory)
SL50 RM440.00 (Slide & Slim)(Free 1gb memory)


Sony Ericsson


K550 RM605.00 (blk/wht)
K800 RM740.00 (blk)
K810 RM875.00 (blk)
s500 RM750.00 (blk)
w200 RM375.00 (blk)
w580 RM860.00 (blk/wht)
W660 RM725.00 (blk)
w880 RM830.00 (gold)

NOKIA

1200 RM125.00
1208 RM155.00
1600 RM-
1650 RM205.00
2310 RM210.00
2626 RM225.00
2630 RM350.00
3110 RM425.00
3500 RM485.00
5200 RM440 (red)
5300 RM535.00 (blk/grey/red)
5310 RM790.00 (red/blue)
5610 RM1050.00
6030 RM240.00
6085 RM416.00
6110 RM1399.00 (blk/wht)
6120 RM775.00 (blk/wht)
6288 RM780.00 (blk)
6300 RM665.00 (blk/silver)
6500c RM1000.00 (bronze)
6500s RM1199 (blk)
7900 RM1355
E61i RM1390
E65 RM1099
E90 RM2950
N70me RM810.00
N73me RM1125.00
N81 RM1350.00
N81 8GB RM1510.00
N82 RM1789.00
N95 8G RM2289.00

Semua Handphone diedarkan oleh CSL

Warranty
Nokia 15 bulan
Sony Ericsson dan CSL Setahun

Semua harga yg dinyatakan berubah mengikut harga semasa. Mungkin turun atau mungkin naik. Berminat Hubungi..

(Contact No : 0196493987)
(email : fdhm2u@gmail.com)
(YM : fdhm2u@yahoo.com)
(Cara urusniaga: COD area Petaling Jaya or sekitar Lembah Kelang)


AFS2U.COM
Agen Streamyx diperlukan. Komisen sehingga 200%

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle
Pendapatan Melalui Handphone Anda!!!

Thursday, February 21, 2008

Handphone Pricelist Update {19 Februari 2008}

Nokia

1. 1200 RM125.00
2. 1208 RM155.00
3. 1650 RM210.00
4. 2626 RM230.00
5. 2630 RM360.00
6. 2760 RM355.00
7. 3500 RM490.00
8. 5310 RM849.00
9. 6110 RM1390.00
10. 6120 RM769.00
11. 6288 RM790.00
12. 6300 RM675.00
13. 6500S RM1220.00
14. 7900 RM1360.00
15. E61i RM1399.00
16. E65 RM1060.00
17. N70 RM730.00
18. N70ME RM820.00
19. N76 RM1215.00
20. N81 RM1350.00
21. N81 8GB RM1520.00
22. N95 RM1799.00
23. N95 8GB RM2300.00

Sony Ericsson

1. K550 RM610.00
2. K800 RM760.00
3. K810 RM880.00
4. S500 RM770.00
5. W580 RM885.00

CSL

1. M50 TV Phone RM750.00 (Free 1gb memory)
2. M50i TV Phone RM850.00 (Dual SIM, Dual Standby)
3. DS50 RM680.00 (Free 1gb memory)
4. SL50 RM450.00 (Slide & Slim)(Free 1gb memory)

Semua Handphone diedarkan oleh CSL

Warranty
Nokia 15 bulan
Sony Ericsson dan CSL Setahun


Semua harga yg dinyatakan berubah mengikut harga semasa. Mungkin turun atau mungkin naik. Berminat Hubungi..

(Contact No : 0196493987)
(email : fdhm2u@gmail.com)
(YM : fdhm2u@yahoo.com)
(Cara urusniaga: COD area Petaling Jaya or sekitar Lembah Kelang)

Wednesday, February 20, 2008

Semuanya Kerana Cendawan

Salam,

kat sini aku nak share sesuatu...
sila lihat gambo yer..




hahaha...masyuk.....
walaupun tak banyak...
cek bonus ni aku dapat kerana menggunakan produk-2 cendawan Shampoo, kopi lingzhi, sabun, ubat gigi, cocozhi,spirulina, beberapa food health supplement dan beberapa product lagi...

hmmm..guna sendiri jer aku boleh dapat bonus..tu belum aju jadi serius seller lagi...
so tak rugi aku giler cendawan atau jadi cendawangila..
hehehe....

so kalau ada kengkawan yg berminat..bolehlaa buat sebarang pertanyaan ye...
DXN pun dah jadi salah satu sumber pendapatanku....

Tuesday, February 12, 2008

Sumber Pendapatan Terbaru


AFS2U.COM

Pre-Launching AFS Partnership Program

All Malaysians are invited to join our Partnership Program which will be launched offically on 15th of February 2008.

Join Our AFS Partnership Business Opportunity

We are going to start an ICT Business Programme. All Malaysians who are interested can register as our business partner. You will enjoy various of commission (UP TO 200%) and will be given a discount to our products (UP to 50%) Come join our Programme and get started your business in ICT Register TODAY!!!


About AFS


Welcome to the world of Technology Business! This is the place where you can find lots of products and services such as Information Technology, Multimedia, Education Portal, Magic Printing, Gift & Souvenirs and Online Advertising under one roof.

Objective

Creating an opportunities for Malaysians who wants to step in the ICT marketing industry by joining us as a business partner in AFS2u.com platform

Mission


AFS aims to be a pioneer in implementing a One Stop Center for ICT products and others technology services marketing

Vision

We will strive to be the top player in ICT product and services marketer and innovator in Asia Pacific


AFS2U.COM

Monday, February 11, 2008

Handphone Pricelist Update {12/2/2008}

Sony Ericsson

1. K550 RM 620.00
2. K630 RM 785.00
3. K800 RM 820.00
4. K810 RM 920.00
5. S500 RM 830.00
6. W700 RM 650.00

Nokia

1. 1200 RM 125.00
3. 1600 RM 165.00
3. 1650 RM 205.00
4. 2630 RM 370.00
5. 2760 RM 358.00
6. 3110 RM 439.00
7. 3500 RM 505.00
8. 5300 RM 580.00
9. 5310 RM 835.00
10. 5610 RM 1020.00
11. 5700 RM 910.00
12. 6030 RM 240.00
13. 6070 RM 300.00
14. 6080 RM 315.00
15. 6110 RM 1400.00
16. 6120 RM 789.00
17. 6233 RM 625.00
18. 6300 RM 659.00
19. 6500 CLASSIC RM 1050.00
20. 6500 SLIDE RM 1249.00
21. 7610 RM 559.00
22. 7900 RM 1369.00
23. E51i RM 999.00
24. E61 RM 1170.00
25. E61i RM 1350.00
26. E65 RM 1144.00
27. E90 RM 2999.00
28. N70 RM 719.00
29. N70ME RM 820.00
30. N73ME RM 1155.00
31. N76 RM 1279.00
32. N81 8GB RM 1589.00

COD : Petaling Jaya or Lembah Kelang
Contact :
ym : fdhm2u
email : fdhm2u@gmail.com
phone :0196493987

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle

Thursday, February 7, 2008

WTS : CSL "Brings You Connectivity"

Handphone Model-model CSL untuk dijual

M50 TV Phone





TV Analog
Radio FM
Kamera/Video
Dual SIM Swap
Dual Stereo Speaker
MP3/MP4
Bluetooth
Skrin Sesentuh
Ciri-2 Islam

Free
1GB Memory
Pouch Bag

CSLCare.com

Harga RM799.00
warranty : setahun
COD : Petaling Jaya or Lembah Kelang

Contact :
ym : fdhm2u
email : fdhm2u@gmail.com
phone :0196493987

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle

Wednesday, February 6, 2008

cendawangila.blogspot.com Mendapat Award

Ini merupakan award pertama yg Dianugerahkan kepada blog cendawangila. Award ini dianugerahkan oleh KELAT. Terima Kasih diucapkan kepada KELAT...Terharunyaa...

Anugerah Pertama yg cendawan dapat semenjak berkecimpung dalam dunia blog...

nice matter award



hmm..tak tau laa atas dasar apa award ini diberikan...but sekali lagi ucapan penghargaan dan berbanyak terima kasih pada kelat...

Tagged Lagi...- Dari umi_e

- start copy here -



Anger is only one letter short of danger
If someone betrays you once, it is his fault;
If he betrays you twice, it is your fault.
Great minds discuss ideas;
Average minds discuss events;
Small minds discuss people.
He, who loses money, loses much;
He, who loses a friend, loses much more;
He, who loses faith, loses all.
Beautiful young people are accidents of nature,
But beautiful old people are works of art.
Learn from the mistakes of others
You can’t live long enough to make them all yourself.
Friends, you and me…
You brought another friend…
And then there were 3…
We started our group…
Our circle of friends…
And like that circle…
There is no beginning or end…
Yesterday is history.
Tomorrow is mystery.
Today is a gift.

So now, let’s see how many circle’s of friends we can make by simply adding your link on this Friendship Meme!

1-Catsy Carpe Diem, 2- Catsy Downloads, 3-Out of the Blue, 4- A Day to Savor and Relish 5- A Piece of Idea 6- Write Shy 7- Stupid Wise 8- onlinememorylane 9- See Me For What You Will 10- Michelle’s Small World 11. Chez Francine 12. Cronaca13. Le bric à brac de Cherie 14- Life 15- Hanna 16-AngrianiWorld 17- umi-e 18.cendawan - 19.(letak link di sini dan seterusnya eekkk)

As Usual ni adalah blogger yg kena tagged oleh cendawan....

1. sismimi
2. firdauspenang
3. honey
4. gamemaster
5. Intan
6. Aunt Nora
7. retna
8. synclaire

hmm..rasa-2 nya cukup ler utk kali ni...so bloggers yg di listkan..jgn lupa jawab yer....
jawab..jangan tak jawab.......

Monday, February 4, 2008

I've been Tagged Again....Share Favorite link

Kena lagi...
Kali ni di "Tagged" oleh aNgRiAni

Tag ni memerlukan aku list out link kegemaran aku...pastu aku kena tag lima blogger lain dan share link, These links can be business links, favorite sites, affiliate links, whatever you want...apa-apa ajer...At the end of the tag we would be able to share good links from others.

Rules untuk listkan favorite link :

1. MUST be clean. No X-rated sites.
2. Only FIVE links.
3. MUST tell 5 people.
4. A link back to the person who tagged you ;)
5. An active link plz.

1. Kesemua Bloggers yg ada dlm Pages aku...tak payah ler nak link satu2 yer, kalau nak gi jalan-2 kat pages2 bloggers tu..klik jer kat linker.

2. My side Income..
Page ni adalah salah satu web untuk menambahkan pendapatan aku..so sesiapa yg minat dipersilakan laa... klik banner kat bawah yer..
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle

3. DXN Malaysia
Tempat aku beli barang-2 keperluan...
1. Health Food supplement
2. Makanan & Minuman
3. Household Item
4. Personal Care product
5. Skin care and Cosmetics
6. Water Treatment

4. Wira Aeroback Performance Club @ WAPC
Tempat berforum berkenaan kereta. Selain daripada activiti dalam Forum, Club ini menjalankan activiti minum-2 bersama ahli dan DIY...

5. Maybank2u
Bayar bil, Terima duit, pindahan wang...dll...

ok...aku dah listkan 5 link favorite aku....

Sekarang tiba masanya bloggers2 yg disebutkan dibawah menjalankan tugas-2nya..

1. Kelat
2. natrah
3. kak e
4. pu3
5. Norzailina

let's share ur favorite link.....

Friday, January 25, 2008

Health Info : Ganoderma(cendawan) and Heart

Once thought to be the source of feelings of love and emotion, the heart is actually the powerhouse of the circulatory system. Rhythmic contractions of this muscular pump push blood along the blood vessels to all parts of the body, even to its far extremities, and back to the heart again. The beating heart ensures that every cell of the body has an uninterrupted supply of food, oxygen, and other essentials. So powerful is the heart that it can pump the body´s entire blood volume of 5 litres (8.8 pints) around the body once every minute. On average, it beats, or pumps, 70 times a minute when the body is at rest, yet can increase this rate if the body is active. Over a lifetime of 70 years, the heart beats some 2.5 billion times without tiring or stopping for a rest, thanks to the cardiac muscle and its walls.

Heart Problems: Unseen inside the chest, the heart is taken for granted until something goes wrong. A common cause of heart problems is the narrowing or blockage of the coronary arteries, which provide heart muscle with oxygen, a condition known as "Coronary Artery Disease". Its main symptom is chest pain, noticed during stress or exercise when extra demands are put on the heart. The chances of developing this problem are increased by smoking, high blood pressure, high-fat diet, obesity, and inactivity.

Reishi or Ganoderma lucidum is a very powerful herb and it has been used for more than 5000 years for its medicinal effects. It has more than 200 active ingredients which makes it unique in its positive effect on health.

The important effects on the heart are due to its triterpene compounds. The triterpenes give Reishi an adoptogenic quality, providing the person with protection from a wide range of biological, environmental, and social stresses. They have a kind of harmonizing effects on the body. These harmonizing effects are in the immune system as well as the circulatory system.

Anti-Oxidant effect: Reishi, being a powerful anti-oxidant helps to scavenge the free radicals which are injurious to cells. Consumption of Reishi can help in the prevention of heart diseases, especially heart attacks by its powerful antioxidant effects. It has been proved to reduce cholesterol levels.

Antiplatelet Effect: Reishi contains Adenosine which is a platelet inhibitor. This action is due to the activation of phospholipase. This antiplatelet effect prevents clot formation, regularizes blood flow in the blood vessels, especially in the micro-circulation, thereby preventing heart attack.

ACE inhibition-Lanostane triterpenes with ACE inhibiting effects have been identified in Ganoderma. Ganoderic acid F exhibited the highest effect. This effect lowers and normalizes the blood pressure and helps to reduce the load on the heart and improve pumping function, especially in a failing heart.

Vasodilator effect: Adenosine is a powerful vasodilator and it improves the blood supply and oxygen delivery to various organs. By improving the oxygen supply to the heart, Reishi is useful in preventing Coronory Artery disease and helps to overcome angina.

The ability of Reishi to calm the body and regulate its energy seems to be the key to its effect on blood pressure, the immune system, and ultimately how long that system will last.

I would say that

ONE APPLE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY!
ONE ASPIRIN A DAY KEEPS THE HEART ATTACK AWAY!!
ONE RG/GL A DAY KEEPS THE CARDIOLOGIST AWAY!!!

Source: DXN Life , Volumn 17

Friday, January 18, 2008

WTS: NOKIA 2630 (NEW)






New Model Nokia 2630

* Ultra-slim design measuring at only 9.9 mm
* Capture and share photos with a VGA camera with 4x digital zoom
* Share and transfer data via Bluetooth, GPRS, email and Internet
* Listen to FM Radio in an instant with a one-touch key
* Personalize your ringtone with any MP3 audio file

Harga RM 375.00
warranty : setahun
COD : Petaling Jaya or Lembah Kelang

Contact :
ym : fdhm2u
email : fdhm2u@gmail.com
phone :0196493987

Thursday, January 17, 2008

WTS: Penapis Air AquaZeon





Assalamualaikum w.b.t

Air merupakan sumber penting kehidupan. Namun air yang kita guna seharian perulah bersih untuk kepentingan kesihatan. Oleh itu sesiapa yang berminat untuk mendapatkan Penapis air Aqua Zeon Energy Water System, boleh hubungi 0196493987 (Eddie) atau fdhm2u@gmail.com or YM--> fdhm2u@yahoo.com

Maklumat Tambahan

* Mudah alih
* Mesra ruang
* Teknologi tinggi
* Jimat dan murah
* Jaminan 1 tahun


Harga bagi produk ini ialah

RM 1280.00 for members
RM 1550.00 for non members

Berminat? Hubungi
(Contact No : 0196493987)
(email : fdhm2u@gmail.com)
(YM : fdhm2u@yahoo.com)

Wednesday, January 16, 2008

Tag Pertama Aku...

Bloggers yg bertanggungjawab men "Tagged" aku ialah kelat

Dipersembahkan kepada --->KELAT<---

dan setelah pening kepala apa yg kena dibuat..akhirnya aku faham rulesnya...
so inilah dekstop semasa aku.....



hmm..sekarang giliran aku pula nak tagged bloggers lain..jaga-jaga yer...

Tagged list

1. retna
2. Cik Fifi
3. Selenge Tol!
4. hakim
5. 2 gud 2 be true

aku rasa cukup ler lima bloggers utk di tagged kali ini....
jgn lupa ya...kepada yg telah di tagged, print screen le dekstop anda dan letakkan di blog ye....then tagged other bloggers to do the same thing...

Sekian....

Saturday, January 12, 2008

Cendawan kawal kanser?

OLEH SHAFINAZ SHEIKH MAZNAN

BUKAN satu rahsia. Cendawan merupakan sebahagian daripada diet atau pemakanan yang bukan sahaja enak dan pelbagai tetapi juga berkhasiat dan penting dalam kehidupan seharian.

Bayangkan sahaja sup cendawan keju dengan kruton atau dicampur bijirin yang lazat dan berkrim. Sungguh menyelerakan!

Kesan legendanya sebagai penawar herba kini turut meraih perhatian saintis Barat untuk melakukan penyelidikan demi penyelidikan.

Cendawan telah diamalkan di dalam perubatan herba tradisional di China dan Jepun sejak beribu tahun lampau.

Di Asia, cendawan biasa digunakan untuk melegakan kesakitan dan merawat penyakit-penyakit seperti artritis.

Tidak hairanlah jika spesies kulat yang sering diklasifikasikan dalam kumpulan yang sama dengan buah-buahan dan sayur-sayuran ini bakal muncul kelas seterusnya yang tersendiri dalam perubatan alami.

Pengamal perubatan tradisi Cina, Martin Powell dalam kunjungannya ke Kuala Lumpur baru-baru ini berkongsi maklumat bagaimana ‘sentuhan ajaib’ cendawan yang dakwanya, boleh digunakan untuk meningkatkan keberkesanan rawatan kanser.

Menurutnya, cendawan mempunyai manfaat unik bagi mereka yang menjalani rawatan konvensional kanser kerana selamat digunakan bersama-sama dengan perubatan moden.

‘‘Terdapat banyak perubatan herba yang tidak diterima oleh doktor kerana berkemungkinan interaksi dengan ubat, tetapi penggunaan cendawan ini dianggap selamat dan telah digunakan oleh doktor sebagai rawatan tambahan di Barat.

‘‘Coriolus versicolor merupakan cendawan yang paling banyak dikaji untuk menyokong kegunaannya ke atas kanser dan telah digunakan untuk terapi kanser di China dan Jepun. Pada lewat 1980-an jualan Coriolus di Jepun dianggarkan berjumlah AS$600 juta (RM2.884 bilion),” ujar Powell.

Anak kelahiran United Kingdom (UK) ini turut menyampaikan ceramah bertajuk Khasiat Cendawan dalam Pengawalan Kanser kepada para pengamal perubatan tradisi Cina, anjuran Bio-Life, sebuah syarikat tempatan yang berkecimpung dalam penjagaan kesihatan secara semula jadi.

Powell merupakan seorang ahli biokimia yang juga berkemahiran dalam perubatan Cina setelah melanjutkan pelajaran dalam bidang tersebut di Sekolah Akupuntur dan Perubatan Tradisional Cina London serta di Klinik Perubatan Tradisional Cina, Shanghai, China.

Kini, beliau merupakan pensyarah Perubatan Herba Cina dan Terapi Nutrisi di Universiti Westminister, London selain memberi syarahan tentang khasiat cendawan untuk Mycology Research Laboratories (MRL) di Portugal, Ireland dan England.

Powell telah menjadi tenaga pengajar sejak tahun 1997 dan mengajar mengenai perubatan Cina di Ireland dan Sweden.

Pemakanan berkhasiat cendawan adalah salah satu bidang pengkhususannya.

Mengulas lanjut, Powell berkata, dua ekstrak daripada Coriolus versicolor telah diuji secara mendalam di China dan Jepun dan didapati mampu meningkatkan jangka hayat penghidap kanser payudara, paru-paru, perut, usus dan nasofarinks.

‘‘Kini, cendawan ini digunakan secara meluas untuk menyokong sistem imuniti badan dalam pengawalan kanser.

‘‘Rawatan radioterapi dan kemoterapi akan melemahkan sistem imuniti badan dan pengambilan cendawan membantu keberkesanan rawatan, mengurangkan kesan sampingan serta menyokong sistem imun.

Berulang

‘‘Pengambilan berterusan selepas rawatan membantu mengelak kanser daripada berulang. Selain itu, ia turut digunakan dalam beberapa masalah jangkitan virus yang kronik,” katanya.

Dalam perubatan Barat, apabila mereka menilai sesuatu penyakit, mereka tidak melihat seseorang itu secara keseluruhan walaupun ia penting terutamanya bagi penyakit tahap akut.

Powell tertarik dengan bagaimana masyarakat Cina membuat penilaian mengenai kesihatan dan penyakit.

‘‘Ia ada kaitan dengan ‘yin dan yang’, tujuh emosi. Contohnya jantung adalah keceriaan, limpa adalah kerisauan, ginjal adalah ketakutan, hati adalah kemarahan dan paru-paru adalah kesedihan.

‘‘Manakala konsep keharmonian dan keseimbangan juga dianggap sebagai sesuatu yang diperlukan dalam kehidupan,” jelas beliau.

Tambahnya, cendawan yang paling banyak digunakan adalah Coriolus, Cordyceps sinensis dan Reishi (Lingzhi).

Powell sendiri banyak menggunakan lingzhi untuk rawatan rinitis kerana ia bersifat antihistamin, antiradang dan bahan pemodulasi imun.

Ia membantu mereka yang kurang tenaga dan lelaki yang mempunyai fungsi seksual yang lemah. Beliau memberitahu:

‘‘Saya akan mengambil Coriolus apabila mendapat selesema, semasa mengembara dan apabila berada dalam stres. Pengambilan Coriolus dan vitamin C membantu mengelakkan jangkitan.

‘‘Dalam masalah kanser seperti payudara, perut, usus, prostat, hati dan juga leukemia, pengambilannya berupaya membantu menyokong sistem imun.

‘‘Di UK, ada doktor haiwan yang memberi Coriolus kepada anjing dan kucing yang menghidap kanser tahap akhir dan ia membantu meningkatkan selera makan dan kualiti kehidupan haiwan berkenaan.”

Produk cendawan yang dimaksudkan oleh Powell adalah daripada MRL di California, yang memfokuskan kepada perkembangan klinikal untuk menyokong sistem imun.

MRL mempunyai perpustakaan yang ekstensif mengenai jenis-jenis cendawan untuk memastikan spesies cendawan yang betul dan bioaktif digunakan.

Contohnya, spesies yang betul mengikut Chinese Pharmocopoeia adalah Cordyceps sinensis, tetapi dianggarkan 75 peratus produk di pasaran menggunakan Cordyceps militarium.

Kajian menunjukkan cendawan Shiitake, Maitake, Reishi, Cordyceps sinensis dan Coriolus versicolor bersifat antitumor.

Maitake, Coriolus dan Reishi juga bersifat antiradang manakala Coriolus dan Reishi bermanfaat untuk melindungi hati.

‘‘Coriolus, Maitake dan Reishi mempunyai bahan hipoglisemik (mengurangkan kandungan gula darah) manakala Cordyceps mempunyai aktiviti steroid.

‘‘Cendawan ini mengandungi polisakarida berantai panjang, beta glukan dan proteoglikan dan enzim-enzim untuk mengelakkan tekanan oksidatif, menghalang perkembangan sel tak terkawal dan merangsang detoksifikasi,” terang Powell.

Dipetik dari Sisipan Kesihatan
Mingguan Malaysia Online

13 Januari 2008 / 4 Muharam 1429

Pricelist Update 12 Januari 2008

Sony Ericsson

1. S500 RM 850.00 (yellow)
2. W580 RM 890.00 (blue)
3. W700 RM 650.00 (gold)
4. W810 RM 675.00 (white)

Nokia

1. 1200 RM 125.00
2. 1208 RM 155.00
3. 1600 RM 165.00
3. 1650 RM 205.00
4. 2310 RM 185.00
4. 2626 RM 215.00
4. 2630 RM 380.00 (black)
4. 2760 RM 358.00 (gold/grey)
5. 3110 RM 460.00 (Black)
6. 3250 RM 745.00 (black)
7. 3500 RM 510.00
7. 5200 RM 450.00 (Red)
9. 5310 RM 840.00 (Blue)
10. 5610 RM 1040.00 (Red)
11. 5700 RM 910.00 (red)
13. 6030 RM 240.00
14. 6070 RM 300.00
15. 6080 RM 315.00
12. 6110 RM 1405.00 (White)
13. 6120 RM 799.00
14. 6233 RM 625.00
13. 6300 RM 669.00
14. 6500 CLASSIC RM 1060.00
15. 6500 SLIDE RM 1260.00
16. 7900 RM 1375.00
17. E51i RM 999.00 (Black)
18. E61 RM 1170.00
19. E61i RM 1350.00
20. E90 RM 3150.00
20. N70 RM 735.00
21. N70ME RM 830.00
22. N76 RM 1280.00 (red)
25. N95 RM 1899.00
26. N95 8GB RM 2399.00

Friday, January 11, 2008

Nokia 6500 Slide (New)





Key features

* Take high quality pictures with a 3.2 megapixel camera with Carl Zeiss optics, auto focus, and 8x digital zoom
* A powerful double LED flash makes indoor pictures perfect
* Share pictures or videos with friends and family via TV-Out
* 3G video calling helps you feel even closer to the people you care about
* Connect directly to Flickr™ website to share your photos with all your friends

Imaging and video


* Integrated 3.2 megapixel camera with Carl Zeiss optics, auto focus, with up to 8x digital zoom
* Integrated double LED flash
* Macroshot, landscape mode, sequential shots, and dedicated 2-step capture key
* Horizontal mode with capture and zoom keys allows you to use the phone like a digital camera
* Use PictBridge™ to print copies of your favorite images
* Add finishing touches to your pictures with Adobe PhotoShop software
* Video recording: VGA (15fps) and QCIF (30fps) resolutions with 4x smooth zoom. Supports H.263 MPEG-4 in .3gp format
* Secondary camera for video calling (QCIF resolution, 15 fps)
* Add a new dimension to your conversations with 3G TV video calling and TV conference via TV-Out
* Video: Video recording and playback in MPEG4
* 3GPP H.263 video playback and streaming

Applications and games

* Java™ MIDP 2.0
* Games: High Roller Casino, Golf Tour, Rally 3D, and Snake 3*
* Yahoo Go!
* Nokia Catalogs
* Nokia Sensor
* Flash Lite 2.1.1
*Games may vary according to region

Browsing

* WAP* 2.0 browser with XHTML support over HTTP/TCP/IP stack
* Opera Mini browser
* OMA Digital DRM 2.0 - including forward lock for content protection, combined delivery, separate delivery and superdistribution
*Please note that this service is operator dependent

Connectivity


* Bluetooth 2.0
* Micro USB connector with USB 2.0
* 2.5mm AV connector for headset and TV-Out
* Local and remote SyncML synchronization using Nokia PC Suite software

Data transfer


* EDGE Release 4 multi-slot class 31 (5RX+2TX: maximum 6 slots)
* GPRS multi-slot class 31 (5RX+2TX: maximum 6 slots, class B&C)
* CSD (circuit-switched data) transfer for browsing and as data modem
*Please note that these services require network support

Digital services

* Over-the-air (OTA) downloads for ringtones, themes, wallpapers, and screensavers
* FOTA – firmware update over the air

Display


* 16 million colors QVGA 240 x 320 pixels 2.2" LCD display
* Active display area 33.5 x 44.7 mm
* Ambient light sensor

Messaging and email


* Multimedia messaging: MMS for creating, receiving, editing, and sending videos and pictures with AMR voice clips
* Email: Supports SMTP, POP3, IMAP4 and APOP protocols. Support for attachments (view jpeg, 3gp, MP3, .ppt, .doc, excel and .pdf files)
* Text messaging: Supports concatenated SMS, picture messaging, and SMS distribution list
* Instant messaging with Presence-enhanced contacts
* Nokia Xpress audio messaging (AMS): send a spontaneously recorded voice clip via MMS
* OMA MMS Conformance 3.0 and SMIL
* OMA Client Provisioning V1.1

Memory functions

* 20 MB user free internal memory
* Options to expand up to 4 GB with microSD memory card

Music and multimedia

* Visual Radio: Listen to music and interact with your favorite radio stations
o Find out what song is playing, who sings it, and other artist information
o Enter contests and answer surveys, vote for your favorite songs
o Download the songs you buy direct to your phone
* Integrated music player supports MP3/MP4/AAC/eAAC+/WMA audio file formats
* Video streaming: H.263 & MPEG4 (up to QVGA, 15 fps), and H.264 (QCIF 15fps)
* Local video playback: up to 20fps in QVGA for H263 and MPEG-4 with 2048 kbps bitrate. Up to 15fps QCIF for H264 with 128 kbps
* Integrated FM Radio
* Still picture to TV-Out in VGA
* Video to TV-Out in QVGA 15 fps

Operating frequency


* Quadband GSM 850/900/1800/1900 MHz
* Dualband WCDMA 850/2100 MHz

Personal information management (PIM)


* Calendar, to-do list, and notes
* Alarm clock
* Stopwatch
* Countdown timer
* Calculator

Sales package contents

* Nokia 6500 slide phone
* Nokia Battery BP-5M
* Nokia Charger AC-4
* Nokia Wired Stereo Headset HS-47
* Nokia 256 MB Micro SD Memory Card MU-27
* Nokia Mirco USB Cable CA-101
* Nokia TV-Out Cable CA-92U
* CD ROM
* User guide

Size

* Volume: 73 cc
* Weight: 124 g
* Dimensions: 96.5 x 46.5 x 16.4 mm

Voice features

* Push to talk over cellular network (PoC)* via dedicated key
* Voice commands and recording
* Speech codec support for FR, EFR, AMR, and HR

*Please note that this service is operator dependent

Price : RM 1260.00

Berminat? Hubungi
(Contact No : 0196493987)
(email : fdhm2u@gmail.com)
(YM : fdhm2u@yahoo.com)

Wednesday, January 9, 2008

Promosi Handphone S500i



In harmony

The slim S500i keeps you in harmony with the world around you. Let desktop and menu themes change with the season; or as day turns to night.
Share your life in pictures

Enjoy life - and share it. Snap a picture with the S500i camera and send it to your blog in an instant.
Connect to your PC

Images from phone to computer, music files from computer to phone: all you need to connect, drag and drop is included in the S500i phone kit.

Price : RM 849.00

Berminat? Hubungi
(Contact No : 0196493987)
(email : fdhm2u@gmail.com)
(YM : fdhm2u@yahoo.com)


Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle